niedziela, 7 lutego 2016

PRZEPIS na MUFFINY CIASTECZKOWE - CUKRY NYSKIE

Witam serdecznie! Zapraszam na post z przepisem na muffiny ciasteczkowe z wykorzystaniem produktów od 'Cukry Nyskie'. 


Składniki na około 12 sztuk:
- 1 szklanka mąki pszennej,
- ok. 100 g markiz typu blacky oraz ok. kilka biszkoptów,
- 100 ml oleju kokosowego,
- 100 ml mleka 1,5 %,
- 1 czubata łyżka miodu (akurat miałam lipowy),
- 1/3 szklanki cukru,
- pół łyżeczki kakao,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 jajka.

Sposób przygotowania:
Do dużej miski wbić jajka i zmiksować je z olejem oraz mlekiem. Następnie przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukier, kakao, miód, pokruszone biszkopty oraz pokrojone na mniejsze kawałki markizy. Całość dokładnie wymieszać.
Gotową masę przełożyć do foremek na muffiny. Na wierzch można dodatkowo położyć kilka pokrojonych markiz.
Foremki włożyć do uprzednio nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piec około 40 minut (bez funkcji termoobiegu).

 Nie zdążyłam zrobić więcej zdjęć gdyż babeczki zniknęły ze stołu w kilka chwil :)

5 komentarzy:

  1. Wyglądają bardzo smakowicie :) Muszę wypróbować przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają smakowicie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cześć :) powróciłam po porodzie i zapraszam na nowe wpisy! :)

    http://belfertestuje.blogspot.com/2016/02/ultradelikatny-krem-do-depilacji-9-w-1.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Raz jeszcze dzisiejszego dnia zapraszam na nowy wpis :)

    http://belfertestuje.blogspot.com/2016/02/blogosfera-canpol-babies.html

    OdpowiedzUsuń